Bereikbaar zijn op skivakantie in Noord-Europa

De winter begint er aan te komen en dat betekent voor velen: wintersport! Afgelopen jaar waren veel resorts de dupe van een tekort aan toeristen. Dit jaar zal dat waarschijnlijk grotendeels anders zijn en onder andere daarom schrijven we dit artikel. Om de drukte namelijk te ontwijken is hier de ideale oplossing: Ga naar het noorden (en dus niet naar het midden van Europa). En dan wel hierom:

Skiën

Als je dacht dat je alleen in het midden van Europa kunt skiën en dat daar alleen populaire skiresorts zijn, dan heb je het mis! Skiën in Scandinavië is razend populair. Wist je bijvoorbeeld dat je 365 dagen kunt skiën in Noorwegen, maar dat er ook grote skigebieden in Zweden te vinden zijn? Deze prachtgebieden zijn van hele andere koek dan al die gebieden die we in Oostenrijk, Frankrijk en Italië nu onderhand wel kennen. Ga je lekker skiën en wil je deze nieuwe gebieden vastleggen, let dan op twee dingen: 1) Denk eraan dat grote temperatuurverschillen en een plotselinge daling van temperatuur veel batterij van je smartphone kosten en dat ie dus ineens kan uitvallen. 2) Denk eraan dat je niet overal bereik hebt en zeker geen wifi in de buurt hebt, dus dat je abonnement of sim only abonnement hierop is aangepast. Misschien dan ook een 3e tip: het is ijskoud dus ‘even’ je handschoen uittrekken en je telefoon pakken duurt even!

Andere noemenswaardigheden die je wil delen

In Scandinavië zijn er ongelofelijk veel dingen te doen. Net noemden we al skiën, maar je kunt ook prachtig wandelen, langlaufen, elanden spotten, varen, vissen en nog veel meer! In Zweden kun je bijvoorbeeld geweldig fietsen. Door de bergen op moeilijke paden. Of compleet iets anders, zoals een fietstocht langs memory lane? We hebben het natuurlijk over fietsen met Astrid Lindgren. Het is een fietstocht in de geboorteregio van de Zweedse kinderboekenschrijfster die onder andere Pippi Langkous (of ​​Pippi Långstrump) heeft geschreven.

Grensoverschrijdende noemenswaardigheden

Noorwegen en Zweden hebben we gehad, maar er is nog veel meer te zien in onder andere Denemarken, Finland en ook gebieden die net even wat verder liggen: IJsland en Groenland. Ga je naar Groenland dan gelden er overigens andere regels voor bellen en internetten. Ontdek hier welke tarieven gelden voor internetten, bellen of sms’en in het buitenland.

Verblijf je in IJsland of Noorwegen, dan gelden de gewone regels voor abonnementen en sim only voor binnen de EU. Deze vallen onder de EER (Europese Economische Ruimte) en hebben dus dezelfde telefoonregeling als de andere landen van de Europese Unie. Data is belangrijk, want in deze periode tot ongeveer eind maart kun je het beste het Noorderlicht (poollicht of Aurora Borealis) zien. Wat is er nou beter dan het licht zien en de mogelijkheid hebben dit te streamen naar huis?

Foto: Shutterstock