Cold Hawaii Games: watersportspektakel aan Deense NoordzeekustHawaii Games
Klitmøller in Noord-Jutland is een populaire vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Wind, golven en de watercondities maken van deze plek een perfecte locatie om watersporten uit te oefenen. Het wordt gezien als een van Europa’s beste windsurfspots. Tot zondag 20 september 2020 is het dé plek om een week lang topatleten van wereldniveau te spotten tijdens de Cold Hawaii Games. Drie Nederlandse kitesurf professionals zullen om de prestigieuze wereldbeker strijden.

Cold Hawaii Games is een jaarlijks evenement, waarbij watersportprofessionals van over de hele wereld samenkomen en gedurende een week hun mooiste en meest gewaagde moves laten zien. Naast jong Nederlands talent, zullen ook de Nederlandse kitesurf professionals Kevin Langeree, Lasse Walker en Steven Akkersdijk aan de Cold Hawaii Big Air wedstrijd deelnemen, een officieel Fly to Kota-event. Dit betekent dat de winnaar zich rechtstreeks kwalificeert voor King of the Air in Zuid-Afrika.

Op het programma staan zowel sportieve activiteiten, alsook culturele evenementen. Fans en toeschouwers kunnen niet alleen vanaf de zijlijn meekijken, maar ook zelf aan een aantal disciplines deelnemen. Zo kan iedereen met een eigen Stand Up Paddle (SUP) uitrusting de uitdaging aangaan tijdens de Cold Hawaii Shark Hunt. Een SUP-race in Vorupør, waarbij de deelnemers uit handen van de zesvoudig wereldkampioen Casper Steinfath moeten blijven om als eerste de finish te halen. Op het strand van Klitmøller wordt een skateboard competitie georganiseerd, THY Open. Er zijn twee fietswedstrijden, drie yoga activiteiten, een windsurf en bodyboard wedstrijd, workshops en de IFCA Wave European Championships (EM) in de categorie windsurfen.

Cold Hawaii is de benaming voor de kuststrook tussen Agger en Hanstholm in Thy aan de Deense Noordzee. Er zijn twintig surflocaties te vinden met Klitmøller als ‘surfhoofdstad’ van de regio. Cold Hawaii is een knipoog naar Hawaii, waar gelijksoortige windcondities surfers uit alle windstreken aantrekken.