Denemarken gaat weer open, ook voor ons

26 juni 2020


Goed nieuws voor de Nederlandse vakantieganger: vanaf zaterdag 27 juni 2020 zijn we weer welkom zijn in Denemarken. Wel zijn er nog wat beperkingen. Zo geldt voor een verblijf in Denemarken echter nog wel een minimum verblijfsduur van zes overnachtingen (deze zes nachten gelden niet als je op doorreis bent, bijvoorbeeld als je met de ferry van Smyril Line naar IJsland wilt reizen). Deze mogen ook op verschillende locaties aaneengesloten worden geboekt. Met de opstartcampagne ‘Het is tijd’ heten de Denen iedereen van harte welkom in het rustige en natuurrijke Denemarken.

Ruimte en vrijheid in de natuur zijn voor veel Nederlandse toeristen de belangrijkste redenen voor een vakantie in Denemarken. In Denemarken zijn het vooral de kleine dingen die het leven zo mooi maken. Van het gevoel van zand aan je voeten, de geur van vers gebak, zwemmen in een schone stadshaven tot aan wandelen in een regenboog. Naast buitenactiviteiten op de vele stranden en in bosrijke gebieden, hebben de Denen een pure en bewuste eetcultuur ontwikkeld en is er door het hele land een gezellig dorps- en stadsleven te ontdekken, in zowel kleine als grote steden.

Culturele instellingen zoals musea, theaters en bioscopen, evenals pretparken, aquaria, dierentuinen, botanische tuinen en zwembaden zijn inmiddels heropend en overal worden de geldende voorzorgsmaatregelen voor afstand en hygiëne in acht genomen. Een deel van het nachtleven is daarentegen nog niet open en een groot aantal evenementen zijn voor 2020 afgelast.

Denemarken zelf heeft vroegtijdig actie ondernomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het was een van de eerste Europese landen die een lockdown instelde en haar grenzen sloot op zaterdag 14 maart. Sinds 15 juni 2020 is het voor inwoners van Noorwegen, Duitsland en IJsland weer mogelijk om naar Denemarken te reizen.

Lees meer:
Voor alle actuele reisinformatie over veilig reizen en beschermings- en hygiënemaatregelen in Denemarken:
www.visitdenmark.nl/denemarken/diverse/coronavirus
www.visitdenmark.com/denmark/travel-essentials/safe-travel-denmark

Foto: VisitDanmark