Eerste afvaart Holland Norway Lines

Vandaag trapte Holland Norway Lines de eerste afvaart en opening van de nieuwe feestelijk af in de Eemshaven in Groningen. De cruiseferry MS Romantika zal vanaf vandaag, drie keer per week gaan varen over de nieuwe vaarverbinding tussen Eemshaven en Kristiansand, Noorwegen. De aftrap werd onder andere bijgewoond door Commissaris van de Koning René Paas, burgemeester van het Hogeland Henk Jan Bolding en Cas König van Groningen.

MS Romantika
MS Romantika

Eerste afvaart en opening terminal
De burgemeester van het Hogeland opende de gloednieuwe terminal in de Eemshaven. De tijdelijke terminal vormt straks de aankomst- en vertrekhal voor de afvaart van de cruiseferry. Ook de eerste afvaart van het schip werd gevierd met een korte ceremonie en rondleidingen op het schip. De aftrap trok veel belangstelling. Ruim 300 genodigden, betrokken partijen en geïnteresseerden maakten kennis met het schip van Holland Norway Lines.

Holland Norway Lines
Holland Norway Lines kondigde eind vorig jaar met succes de nieuwe vaarverbinding aan. Sinds de aankondiging zijn zo’n 80.000 passagiers geboekt voor de komende maanden. In relatief korte periode heeft de organisatie van HNL veel hordes genomen om alles gereed te krijgen voor de eerste afvaart. De organisatie werd opgebouwd in Groningen en Kristiansand, het schip werd gekeurd, omgebouwd en klaargemaakt, er is een terminal gerealiseerd in Groningen, een kantoor in Kristiansand en een volledige organisatie van 30 mensen (excl. bemanning schip) opgetuigd.

“Met deze nieuwe lijn verbinden we twee regio’s en twee landen. Daarnaast bevorderen we de infrastructuur voor de ondernemers in beide landen. Het opent een wereld vol nieuwe ervaringen en mogelijkheden”, aldus Bart Cunnen, CEO Holland Norway Lines. De cruise-ferry dienst heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Zo wil het toewerken naar twee schepen die in 2026-2027 emissievrij zullen varen. In het huidige schip wordt blijvend geïnvesteerd in duurzame en slimme oplossingen waardoor het schip minder energie verbruikt. HNL investeert doorlopend in duurzaamheid van het schip en de organisatie.