Eerste Deense camping EU Ecolabel

Nysted Strand Camping heeft als eerste Deense camping het EU Ecolabel ontvangen. Met dit certificaat op zak maakt de camping onderdeel uit van een exclusief gezelschap van twintig Europese campings die het officiële Europese duurzaamheidslabel mogen voeren.

Henrik en Nicole Søby, campingbeheerders van Nysted Strand Camping & Hytteferie gelegen op het eiland Lolland, zijn een van de eersten die hun extra inspanningen op het gebied van duurzaamheid beloond zien worden. Het EU Ecolabel is het officiële Europese eco-label. Deze wordt ook wel aangeduid als EU Bloem vanwege de bloem die op het logo is afgebeeld. Het doel van dit certificaat is om de totale impact van de mens op het milieu van productie tot consumptie te minimaliseren

Het EU Ecolabel kijkt naar het hele productieproces en naar de milieuvraagstukken die zich onderweg voordoen ten behoeve van de mens, het milieu en de hulpbronnen van de aarde. Een accommodatie met het EU Ecolabel moet voldoen aan een aantal criteria. Hierbij wordt gekeken naar de energie- en waterconsumptie en de afvalverwerking. Ook moet een accommodatie extra punten behalen verdeeld over verschillende categorieën, denk aan het weren van pesticide in de verzorging van buitenruimtes, het verkopen van lokale en biologische producten, milieuvriendelijk transport bieden, eco-vriendelijke schoonmaakmiddelen gebruiken en regenwater opvangen voor het besproeien van de plantjes.

Meer informatie: nystedcamping.dk
Foto: Nysted Strand Camping