Herfsteditie 2019 NORDIC magazine is nu uit!

Voor de herfsteditie 2019 van Nordic Magazine zijn onze verslaggevers vrijwel heel Scandinavië en de Baltische staten doorgereisd, op zoek naar weer mooie verhalen. Centraal in deze editie staat Denemarken, met z’n trollen, sprookjes en Vikingen.

Zo is Odense de stad van de hier in 1805 geboren sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. In Vikingvesting Fyrkat krijgt men een goed beeld over hoe de Vikingen leefden en in Horsens staan onder meer fraaie kunstwerken van trollen, die door het zonlicht niet zijn versteend, maar in stevig hout zijn veranderd.

De meer sportievelingen zullen hun hart ophalen bij een bikepackingtour door Dalarna, het meest Zweedse deel van Zweden: op de pedalen rondom het Siljanmeer. En in IJsland wordt begonnen met een indrukwekkende roadtrip – in drie delen – door IJsland.

In deze herfsteditie laveren we tussen zeehonden, haringen en emigratie. In de Baltische staten gaan we op bezoek bij de tsaren, Sovjets en Esten van het Estse schiereiland Pakri, op maar drie kwartier rijden van hoofdstad Tallinn. De natuur van Scandinavië is op zich al overweldigend, maar die van het noorden is dat in overtreffende trap. Met een beetje geluk zie je in de zomer de planten groeien, zó snel ontwikkelen ze zich onder de middernachtzon. Een kijkje in de wereld van de Scandinavische natuur boven de poolcirkel. Värmland is een populaire bestemming onder vooral Nederlanders. Niet verwonderlijk want Värmland is Zweden op zijn mooist. We geven je een Top 10 van de leukste dingen die je zeker moet gaan zien of doen bij een bezoekje aan de regio Värmland.

Tot slot nog even aandacht voor Scandinavië-XL, het evenement dat voor de zevende maal plaatsvindt op zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2019 in Expo Hoevelaken. Onder het motto ‘beleef het beste van het Noorden’ komen alle facetten van de Noordse regio aan bod. Nordic Magazine is uiteraard ook van de partij. Kom gerust maar even langs bij onze stand! Voor meer informatie: www.scandinavie-xl.nl.

Nordic Magazine is vanaf 13 september 2019 maart voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel en via www.reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? Je kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.nordicmagazine.nl/abonnement.