IJsland naar ‘groen’IJsland groen
IJsland is door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken op ‘groen’ gezet. Dit houdt in dat reizen weer mogelijk zijn en er voor de reizigers bij terugkomst in Nederland geen negatieve test en quarantaine geldt. Echter, op groen in Nederland betekent nog niet dat er geen inreisvoorwaarden kunnen gelden.

Met een groene kleurcode worden reizen niet langer afgeraden. Reizigers moeten zich echter nog wel te allen tijde aan de inreisregels houden. van het betreffende land houden. Voor reizigers uit Nederland naar IJsland geldt sowieso dat zij zich 3 dagen voor vertrek digitaal moeten registreren (informatie in het Engels).

Ben je niet gevaccineerd dat moet je bij binnenkomst een negatieve COVID-19-testuitslag laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Tevens moet je ter plaatse een test ondergaan (gratis) en meteen in quarantaine tot minimaal de 5de dag na binnenkomst. Daarna moet je weer een test doen (gratis) en als ook deze test negatief is mag je IJsland in reizen.

Ben je wel gevaccineerd? Ook dan krijg je bij binnenkomst een test en moet je in quarantaine totdat de uitslag bekend is. Dit duurt meestal 24 uur.

IJsland groen

Foto’s: Shutterstock