Nieuwe Nationale Museum in Oslo

Het nieuwe Nationale Museum in Oslo opende in juni 2022 haar deuren. Het is iets waar al heen lang naar uit was gekeken, want het betekent dat vanaf nu in het nieuwe Nationale Museum de collecties van de Noorse Nationale Galerie, het Museum van hedendaagse kunst en het Norwegian Museum of Decorative Arts and Design allemaal onder één dak zitten.

Noors Nationaal Museum
foto: DailyScandinavian

Het gebouw is ontworpen door Kleinhues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten en er is veel zorg besteed aan het vinden van een balans met de omgeving van het museum en de bestaande monumenten in de omgeving, zoals het stadhuis van Oslo en het fort Akershus. Het dakterras biedt een uniek uitzicht op de binnenfjord van Oslo. Het plein voor de hoofdingang is een stedelijke ontmoetingsplek, met bankjes en een café, die uitnodigt om uit te rusten.

Noors Nationaal Museum
foto: Archdaily

Het nieuwe museum krijgt een permanente tentoonstelling van ongeveer vijfduizend objecten, die eerder in drie verschillende musea te zien waren. Bovendien zal het publiek de beroemdste schilderijen van Edvard Munch kunnen zien, zoals De Schreeuw (1893) en Madonna (1894).

Meer informatie: www.nasjonalmuseet.no/en/visit/locations/the-national-museum