Nieuwe reisbeperkingen Denemarkenreisadvies_denemarken
Denemarken heeft besloten per 19 september 2020 opnieuw reisbeperkingen in te stellen voor reizigers uit Nederland omdat het aantal besmettingen in Nederland is toegenomen. Bij aankomst in Denemarken moeten reizigers uit Nederland aantonen een ‘geldige reden’ te hebben om het land binnen te komen. Dat kan een zakenreis zijn, een bezoek aan een partner of familielid of een doorreis naar een ander land. De kleurcode van het land is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Vakantie is dus geen geldige reden.

Behalve als u uit de stad Kopenhagen komt, hoeft u na een verblijf in Denemarken bij terugkeer in Nederland NIET in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland.

Voor vakantiegangers uit België gold al een reisbeperking.

Let op: de Faeröer en Groenland maken net als Denemarken deel uit van het Koninkrijk Denemarken. Deze landen bepalen hun eigen corona-beleid. Als u van plan bent één van deze landen te bezoeken, krijgt u het advies het betreffende reisadvies te bestuderen.