Reisadvies Zweden versoepeld

18 augustus 2020


Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies ten opzichte van Zweden inmiddels versoepeld naar ‘geel‘. Slechts één regio blijft ‘oranje‘: Västra Götalands län, waarin enkele grote steden als Göteburg liggen. Elders in het land zijn vakanties weer toegestaan.

De reden voor de versoepeling is dat de besmettingsgraad in het land is afgenomen, meldt het ministerie. Alleen in de regio rond Göteburg zou er nog een bovengemiddeld risico zijn om het coronavirus op te lopen, waardoor voor die regio een negatief reisadvies van kracht blijft. Reizigers die Västra Götalands län alsnog bezoeken, worden bij terugkomst in Nederland dringend geadviseerd om twee weken in zelfquarantaine te gaan.

Het ministerie vraagt wel aan reizigers die naar zogeheten ‘gele’ gebieden afreizen om waakzaam te blijven. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen.
Het Scandinavische land signaleerde de laatste weken gemiddeld enkele honderden nieuwe besmettingen per dag, terwijl er vrijwel geen nieuwe doden werden gemeld.

Bron en foto: Nu.nl