Stockholm lanceert Nobel Licht Festivallight-in-darkness
Stockholm lanceert van 5 tot en met 13 december 2020 op zestien verschillende locaties in de stad het Nobel Licht Festival. De locaties worden creatief verlicht om een hommage te brengen aan de Nobelprijswinnaars van dit jaar. Kunst en technologie worden er samengebracht op een aantal bekende locaties, verspreid over de stad.

light-in-darknessTijdens deze Nobel Week Lights veranderen diverse locaties in Stockholm, waaronder het Stadhuis, het Koninklijk Theater, het Stadsmuseum en het Nobelprijsmuseum, in spectaculaire, artistieke kunstwerken. Dit zijn slechts enkele van de plaatsen die zullen dienen als podia voor een reeks spectaculaire en artistieke lichtinstallaties van een aantal bekende Zweedse kunstenaars. Iedereen kan gratis meegenieten van dit lichtfeest dat vanaf nu jaarlijks terugkeert. De stad Stockholm wil hiermee een breed publiek laten genieten van de lokale artistieke creativiteit. Tegelijkertijd vergroot het festival het bewustzijn over hoe wij de stedelijke omgeving ervaren en is het een manier om de Nobelprijzen op een creatieve manier te vieren.

light-in-darkness
Voor iedereen die op dit moment niet naar Stockholm kan reizen, zal de ervaring digitaal beschikbaar zijn door middel van digitale links op de website op de kaart van Stockholm die voorzien zijn van commentaar van de kunstenaar.

Nobel Week Lights is een culturele buiten ervaring die sociale afstandsmaatregelen mogelijk maakt en die online beschikbaar is voor mensen uit andere landen voor wie reizen naar Zweden wordt afgeraden. Bezoek nobelweeklights.se voor meer informatie over het project.

Visit Stockholm heeft ook een inspirerende online gids gemaakt met de naam A Warm Light In The Winter Darkness voor lezers om toekomstige bezoeken aan de stad te plannen. Het platform is gebouwd om wat ‘licht’ te geven tijdens de donkere dagen.
With Love from Stockholm.