Universe Science Park

Ben je op zoek naar een leuk uitje voor de hele familie in het Deense Zuid-Jutland? Op het eiland Als (net buiten het plaatsje Nordborg) vind je het Universe Science Park, een belevenispark waar plezier maken een wetenschap is.

Universe Science Park

Het park wil kids inspireren en enthousiast maken voor wetenschap, technologie en het ondernemerschap. Het park heeft verschillende spannende attracties om uit te proberen. Zo kun je bijvoorbeeld een auto optillen, een waterraket bouwen, een parcours op een Segway afleggen, de Sky Trail beklimmen of je eigen achtbaan ontwerpen en deze direct via een VR-bril uitproberen.

Vorig jaar opende VR Bumper Cars, een Virtual Reality wereld vol botsauto’s. Ervaar hoe je virtueel in zo’n botsautootje rijdt en geef daarmee een nieuwe dimensie aan deze nostalgische kermisattractie. Altijd al eens een brandweerman willen zijn en een brand van dichtbij meemaken? In de nieuwe Fire Zone leer je alles over brandveiligheid en het ontstaan van brand. Je zintuigen worden op allerlei manieren geprikkeld, terwijl je door drie verschillende zones wandelt. Na deze ervaring weet je wat je moet doen in geval van brand. 

Universe Science Park

Meer informatie: universe.dk/en

Foto’s: Universe Science Park