Van Gogh op de Faeröer-eilanden

 “Wat als de grootste kunstenaars die ooit hebben geleefd de Faeröer hadden geschilderd…?” Deze vraag is de basis geweest voor een unieke én eerste internationale tentoonstelling ooit in een National Gallery die uitsluitend door kunstmatige intelligentie is gemaakt.

Vanwege de extreem afgelegen ligging van de Faeröer-eilanden hebben de meeste van de grootste kunstenaars door de eeuwen heen begrijpelijkerwijs nooit de gelegenheid gehad om de archipel zelf te bezoeken. Dat betekent natuurlijk dat we nooit zullen weten hoe de adembenemende schoonheid en dramatische landschappen van de Faeröer-eilanden kunstenaars als Van Gogh, Rembrandt, Matisse, Picasso en Monet hebben kunnen inspireren. Kunstmatige intelligentie, ofwel ARTificial intelligence kan dat echter wel.

Je kunt het indrukwekkende resultaat van de tentoonstelling Imagine the Faroe Islands bekijken op: visitfaroeislands.com/en/about1/art-culture-and-sports/imagine-the-faroe-islands. Waarschuwing: Na het zien van de beelden wil je vermoedelijk zelf een keer de Faröer-eilanden bezoeken.

Wil je daar hulp bij, neem dan contact op met IJsland Tours, dé specialist voor reizen naar deze fascinerende eilandengroep: www.ijslandtours.nl/bestemmingen/faeroer.