Wintereditie 2019 NORDIC Magazine is nu uit!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Wie aan wintersportbestemmingen denkt, komt al snel bij de Alpenlanden uit. Dat is eigenlijk jammer, want ook Finland heeft de wintersporter veel te bieden. In de Lakeland-regio rondom Lahti, Jyväskylä, Tampere en Forssa, kun je volop genieten van tal van activiteiten die met sneeuw, ijs maar ook warmte te maken hebben.
Reden voor Nordic Magazine om de winterpret op te zoeken. Ook in Zweden kun je heerlijk wintersporten. In Värmland gaan we op sneeuwscootersafari met Arjen en Liesbeth Singeling, en in Zweeds Lapland verblijven we in het prachtige vakantiehuis Björkholmen van Alice en Ewald Bouman, een echte Zweedse love story.

Ben je al je zomervakantie aan het plannen? Geen nood, want in de komende editie ook aandacht voor de ‘groene’ periode van Scandinavië. Zo is er een portret van Akureyri, de ‘hoofdstad’ van Noord-IJsland. Beginnen we aan een roadtrip van Rovaniemi in Fins Lapland (waar de Kerstman op de poolcirkel zijn domicilie heeft) naar de regio’s Vuokatti en Ruka-Kuusamo. Stappen we op de cruiseferry van Smyril Line van Denemarken via de Faeröer naar IJsland. Gaan we op patrouille met de Sirius Sledge Patrol, een speciale militaire eenheid in Noordoost-Groenland. Staan we stil bij de Noorse middeleeuwse kunstschatten die naar Nederland komen. En sluiten we af met een bezoek aan de Estse hoofdstad Tallinn die dit jaar precies 800 jaar bestaat.

Nordic Magazine is vanaf 6 december 2019 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel en via www.reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? Je kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.nordicmagazine.nl/abonnement/.