Zweven door Zweeds Småland

Om de uitgestrekte bossen van de regio Småland eens van een andere kant te leren kennen, kun je een vlucht nemen met de zipline van Little Rock Lake. Je zweeft, stevig verankerd uiteraard, door de boomtoppen en vliegt boven de bossen, stroompjes en meren. 

Zweven door Zweeds Småland

Little Rock Lake is de langste zipline van Noord-Europa met een lengte van in totaal 2,5 kilometer. De zipline is onderverdeeld in veertien stations, zeven torens en platforms in de bomen. Op sommige punten zweef je wel 52 meter boven de grond, dus een beetje hoogtevrees is niet direct handig. Maar houd je wel van een kleine adrenalinekick, dan is dit zeker een aanrader. Je kunt met een snelheid van maximaal zeventig kilometer per uur over Småland heen suizen. Maar klinkt dat misschien als iets te snel, dan kies je een van de langzamere niveaus.

Je kunt bij Little Rock Lake kiezen uit drie verschillende opties. De zwarte route van 1.750 meter geeft zo’n drie uur vliegplezier. De kortere blauw/groene route is 1.009 meter en duurt twee uur. En de langste route van 2.426 meter duurt vier uur (met een groep van acht). Welke route je ook kiest, je krijgt uiteraard altijd professionele begeleiding mee.
Meer informatie: www.swedenzipline.com/en

Foto: Visit Småland