Eerste Europese campingmuseum in Denemarken geopend

De Deense Camping Unie (DCU) en kasteel Egeskov zijn een unieke samenwerking aangegaan en hebben het eerste Camping Outdoor Museum in Europa opgezet. De DCU en de graaf van kasteel Egeskov openden dit nieuwe museum op 1 mei jl.

Eerste Camingmuseum
Wat begon met een kopje koffie in de huiskamer van kasteel Egeskov, heeft uiteindelijk geleid tot de opening van Europa’s eerste Camping Outdoor Museum. Bezoekers krijgen hier de mogelijkheid om verschillende kampeermiddelen te bekijken – van retro-caravans tot ultramoderne glampingtenten – en een reis door de geschiedenis van het kampeerleven te maken.
Op het eerste gezicht lijken kamperen en het kasteelleven ver van elkaar af te liggen, maar Egeskov en de DCU hebben verrassend veel gemeen. “Ik heb altijd al de wens gehad om een kampeermuseum in Egeskov op te richten, maar ik wist niet hoe ik het moest aanpakken. Door met de Deense Camping Unie samen te werken bundelen we onze kennis en wordt de creativiteit aan beide kanten versterkt”, aldus graaf Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

Eerste Camingmuseum

Het idee achter het nieuwe Camping Outdoor Museum is om bezoekers te inspireren om meer de natuur in te trekken en om met elkaar nóg meer leuke ervaringen buiten te beleven. Er zal zowel voor nieuwsgierige gezinnen met kinderen, outdoorliefhebbers als voor de doorgewinterde kampeerders iets te beleven zijn.

Foto’s: Destination Fyn, Egeskov Slot