Wintereditie 2022 NORDIC Magazine is nu uit!

In de nieuwe editie van Nordic Magazine uiteraard aandacht voor de ‘witte’ wereld van Scandinavië. In deze wintermaanden kun je hier volop genieten van een winterwonderland, zowel op de lange latten als in een slede achter husky’s of rendieren. Maar ook kijken we alvast vooruit naar de zomerperiode, want dit is ook de tijd van het jaar om weer na te denken over een volgende reis naar een van de Nordic-landen in 2023.

Laten we beginnen met het winterwonderland. In het Noorse Gålå laat de winter zich van de beste kant voelen door een specifieke sfeer. Ook naast de pistes en de loipes. Wintersport is ook populair in Zweden. Wij verkenden de wintersportmogelijkheden in de provincie Värmland. En alhoewel het in het voorjaar was, gingen we al zeilend op expeditie door de witte wereld van Spitsbergen

Spitsbergen
Spitsbergen

Na zoveel winterpret wordt het tijd voor een paar zomerse verhalen. In IJsland pakken we de boot naar de Westman-eilanden, of Vestmannaeyjar zoals de IJslanders zeggen. Naast de fraaie natuur en de koddige papegaaiduikers staat deze archipel vooral bekend om de vulkaanuitbarsting van 1973, die het plaatsje Heimaey bijna verwoestte.

Dat het in Fins Lapland in de zomer ook uitermate goed toeven is, is minder bekend en dat is toch spijtig. Want in deze periode kun je hier alle kanten op met een fraaie natuur en avontuurlijke activiteiten die heel speciaal zijn.

In Finland bezoeken we ook nog het jaarlijkse Kaustinen Folk Music Festival. Op 45 podia treden zowel professionele als amateurmusici op uit vooral Finland, maar ook uit Zweden en Noorwegen. En tot slot bewonderen we de Letse hoofdstad Riga, een Unesco-Werelderfgoed en toeristenmagneet.

Riga
Riga

Naast de mooiste reisbestemmingen uiteraard ook nu weer aandacht voor Scandinavische gerechten, nieuwe boeken en films/series, columns en mooie prijzen om te winnen. Zijn we nog wat vergeten? Ongetwijfeld, maar dat leest u allemaal in de nieuwe Nordic Magazine.

Nordic Magazine is vanaf 2 december 2022 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.nordicmagazine.nl/abonnement/.

Foto’s: Shutterstock (behalve waar anders aangegeven)