Zomereditie 2021 NORDIC Magazine is nu uit!

De mogelijkheid om straks weer te kunnen reizen naar onze geliefde Nordic-bestemmingen komt nu wel heel snel dichterbij. Deze zomer zullen verschillende Nordic-landen weer opengaan voor toeristen. Om alvast de nodige inspiratie te bieden, gaan we in de nieuwe zomereditie van Nordic Magazine weer kriskras door het Hoge Noorden.
Wat kunt u verwachten?

Zuidoost_Funen
Zuidoost_Funen

In Denemarken bezoeken we het zuidoosten van het eiland Funen, ook weleens de ‘tuin van Denemarken’ genoemd. Hier wandelen, fietsen, varen en rijden we naar Egeskov Slot, Valdemars Slot op Tåsinge en het schilderachtige eilandje Ærø.

Na een serie aardbevingen barstte na bijna achthonderd jaar de vulkaan Fagradalsfjall op het IJslandse schiereiland Reykjanes afgelopen februari weer eens uit. En daarmee stroomde er weer nieuwe lava over de oude lavavelden. Hoog tijd om Reykjanes eens voor het voetlicht te brengen.

Reykjanes
Reykjanes

Alles wat Zweden zo’n leuk en fijn vakantieland maakt vindt u in Dalsland. Van uitgestrekte bossen tot prachtige heldere meren, van gezellige dorpjes tot ruige natuur en van een nationaal park tot een ingenieus aquaduct. Ofwel, een stukje ‘Zweden in het klein’.

Dalsland
Dalsland

Westelijk en noordelijk van Estland liggen honderden eilanden, waarvan het overgrote deel onbewoond is. Deze keer reizen we af naar de eilanden Muhu en Saaremaa, die onderling zijn verbonden via een dam.

Muhu_Saaremaa
Muhu Saaremaa

In de zomereditie hebben we deze keer erg veel Noorwegen. Sportievelingen zullen hun hart ophalen met de wandelverhalen over het Peer Gynt-pad en het Øvre Dividal Nationaal Park.

Maar ook een bezoek aan het onbekende en afgelegen Jan Mayen spreekt tot de verbeelding. Per expeditieschip varen we hiernaartoe en duiken ook in de fascinerende (Nederlandse) geschiedenis.

Jan_Mayen
Jan Mayen

Naast de mooiste reisbestemmingen uiteraard ook weer aandacht voor Scandinavische gerechten, nieuwe boeken en films/series, columns en mooie prijzen om te winnen. Zijn we nog wat vergeten? Ongetwijfeld, maar dat leest u allemaal in de nieuwe Nordic Magazine.

Nordic Magazine is vanaf 11 juni 2021 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze www.reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.nordicmagazine.nl/abonnement.