Arctic Circle Trail

In West-Groenland, tussen de plaatsjes Kangerlussuaq en Sisimiut, vind je een bijzondere wandelroute: de Arctic Circle Trail. Deze route van zo’n 165 kilometer lang, die je in negen dagen loopt, stond al langere tijd op de bucketlist van twee medewerksters van het team van IJsland Tours.

Linde en Ilse hebben deze zomer uitgekozen om eindelijk het vinkje te kunnen zetten op die lijst. Hoe verloopt de voorbereiding voor zo’n lange trektocht door de arctische wildernis? Wat neem je mee aan bagage (elke gram telt!), waar moet je allemaal aan denken?

De voorbereiding op zich is al een leuk avontuur, waar we je graag meer over vertellen als je interesse hebt om zelf een keer deze trail, of wellicht een andere trail in een van de arctische landen te lopen. De aantrekkingskracht van deze wandelroute is de ultieme gelegenheid om in de afgelegen uitgestrekte wildernis, een ruime week lang helemaal op te gaan in de natuur.

Geen drukte, verkeer, telefoon, enzovoorts. Wel: de mooie natuur en de ruimte ervaren, actief tot rust komen, de échte stilte van het niemandsland beleven. En stiekem toch ook een beetje voor een Into The Wild-gevoel, om trots te zijn te kunnen overleven in de natuur, al is het dan met de nodige kant-en-klare droogvoer-maaltijden mee in de rugzak. Wil je meer weten over dit specifieke Arctic-Circle-Trail-avontuur, van Groenlandreizen in het algemeen, of juist van wandeltochten in bijvoorbeeld IJsland?

Kijk op www.ijslandtours.nl

Foto: Lisa Germany, Visit Greenland