Zomereditie 2023 NORDIC Magazine is nu uit!

Scandinavië zet zijn opmars als geliefde vakantiebestemming van Nederlanders en Belgen door. En laten we wel wezen, dat is ook niet zo vreemd. De belangrijkste redenen waarom we vanuit de Lage Landen graag afreizen naar het Hoge Noorden zijn immers onveranderd: de prachtige natuur, de rust, de ruimte. Dat blijft als een magneet trekken, zoals in de nieuwe editie van Nordic Magazine ook valt te lezen.

Wat te denken van het plaatsje Vík í Mýrdal, dat niet alleen de meest zuidelijk gelegen plaats van IJsland is, maar buitenaards lijkt en veel gebruikt wordt als filmdecor.

Vík_IJsland
Vík op IJsland

Nóg zo’n bijzondere locatie is de Noorse archipel Lofoten, misschien wel de mooiste archipel op aarde aan het einde van de wereld. Terwijl  we fietsend de Lofoten verkennen, pakken we de auto voor een roadtrip van de Noorse hoofdstad Oslo naar Bergen, in het hart van de Noorse fjorden

Lofoten
Lofoten

In Groenland trekken we deze keer naar de westkust. De Disko-baai is hier het toeristische epicentrum met Disko-eiland, Eqi-kamp en uitvalsbasis Ilulissat.

Disko_Baai_Groenland
Disko Baai in Groenland

Dat Värmland een van de meest waterrijke provincies van Zweden is, weten de meeste Zweden-gangers wel. Minder bekend is dat in de provincie ook een aantal watervallen te vinden is.

Watervallen_Värmland
Watervallen in Värmland

Voor de zuidwestkust van Finland ligt de Turku-archipel met ruim twintigduizend eilanden. Eilanden die bovendien een hoog muzikaal gehalte hebben, het jazzed hier volop.

Turku_archipel
Turku archipel

In Denemarken dompelen we ons onder in Museum Louisiana, het belangrijkste museum voor moderne kunst van het land, gelegen ongeveer 35 kilometer ten noorden van Kopenhagen. 

Louisiana_Denemarken
Museum Louisiana in Denemarken

Voor wie de hectiek van de Estse hoofdstad Tallinn teveel wordt, zijn er de twee buitenwijken: Kadriorg en Pirita. Hier kun je zonder problemen twee dagen stukslaan met mooie musea, tuinen, paleizen en een promenade.

Kadriorg Pirita
Kadriorg en Pirita

Naast de mooiste reisbestemmingen uiteraard ook nu weer aandacht voor Scandinavische gerechten, nieuwe boeken en films/series, columns en mooie prijzen om te winnen. Zijn we nog wat vergeten? Ongetwijfeld, maar dat leest u allemaal in de nieuwe Nordic Magazine.

Nordic Magazine is vanaf 9 juni 2023 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.nordicmagazine.nl/abonnement