Hop-hop met de IJslander

De IJslander is hét paardenras van IJsland. Klinkt logisch, maar het is ook echt het enige paardenras van IJsland. De Vikingen brachten het ras lang geleden mee naar IJsland en sindsdien is de IJslander een raszuiver paard. Dit willen de IJslanders ook zo houden: er mogen geen andere paardenrassen het land in en als iemand zijn of haar paard naar het buitenland wil brengen dan betekent dat een enkeltje uit IJsland.

De band die IJslanders met hun ras hebben is heel bijzonder en gaat ver terug in de tijd. De paarden krijgen zelfs hun eigen ‘Burgerservicenummer’. De IJslander staat bekend als een vriendelijk en oersterk ras, mede door de extreme weersomstandigheden die het al heeft doorstaan. Daarbovenop hebben ze een heel uniek kenmerk, namelijk de tölt. Dit is een vloeiende extra rijgang die de IJslander als enig paardenras bezit. Ben jij een (onervaren of juist gevorderde) ruiter? Ga de bijzondere eigenschappen van de IJslander zelf ervaren tijdens een van de vele paardrijtours in IJsland. Rijden langs de prachtige watervallen, over uitgestrekte lavavelden, langs de gletsjers of door de bergachtige hooglanden.

https://ijslandtours.nl/
Reizigers te paard wandelend door een groen veld met uitzicht op een berg | Eldhestar | IJsland Tours

Het is allemaal mogelijk, met het unieke IJslandse paard als jouw trouwe gids. Op zoek naar inspiratie? Kijk op de website van IJsland Tours (www.ijslandtours.nl) voor een breed aanbod aan kortere excursies te paard, tot meerdaagse groepsreizen met deze vrolijke IJslanders.

Foto’s: Eldhestar