Oprichter en vroegere hoofdredacteur van Nordic Magazine, Peter Vinken, overleden op 80 jarige leeftijd

Zondag 3 september j.l. is de oprichter en vroegere hoofdredacteur van Nordic Magazine, Peter Vinken, op 80 jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Apeldoorn.

In het lentenummer van 2017 vertelde hij – ter gelegenheid van het 25 jarige bestaan van het magazine – enthousiast over het ontstaan van het idee om Nordic als magazine uit te geven. De kiem ervoor dateert al van een aprildag in de jaren tachtig. De eerste uitgave verscheen in 1993 en werd gelanceerd op de vakantiebeurs in Utrecht. Peter had behalve de grote liefde voor alle Scandinavische landen een extra warme belangstelling voor Finland, waarmee hij een bijzondere band had. Niet voor niets is het idee van het starten van Nordic Magazine dan ook begonnen in Helsinki. Peter was behalve hoofdredacteur ook een oprechte ambassadeur in diverse noordelijke kringen.

In kleine kring wordt afscheid genomen van Peter. Wij danken Peter voor zijn grootste en warme inzet in al die jaren en zetten zijn initiatief nog graag lang voort. We wensen zijn familie en andere naasten sterkte toe bij het heengaan van hun echtgenoot, vader en goede vriend.