Herfsteditie 2023 NORDIC Magazine is nu uit!

Scandinavië zag weer een toename van het aantal bezoekers uit Nederland en België. De opmars als toeristische bestemming voor reizigers uit de Lage Landen gaat onverminderd door. Voor de redactie van Nordic Magazine niet zo’n verrassing, want de prachtige natuur, ruimte en rust zijn een ongekende ‘vakantiebonus’, zoals in de nieuwe editie van Nordic Magazine ook valt te lezen.

Zo gaan we op een roadtrip in IJsland over Ringweg 1 langs de zuidkust van de ijzige Vatnajökull, het grootste nationale park én gletsjer van Europa.

Vatnajökull, IJsland
Vatnajökull, IJsland – Foto: Jaap van Splunter

In Denemarken trekken we voor twee reportages naar Jutland. In het fraaie Himmerland is zojuist het Regan Vest Museum geopend, waar zich op zestig meter onder de grond het splinternieuwe Koude Oorlogsmuseum bevindt. Een topattractie. Ook maken we een rondje Ringkøbingfjord. Fjorden in Denemarken? Jazeker! Natuurlijk niet zo spectaculair als in Noorwegen, maar niettemin landschappelijk fraai én met een rijke cultuur.

Regan Vest Koude Oorlogsmuseum - Credits Nordjyske Museer
Regan Vest Koude Oorlogsmuseum – Foto: Nordjyske Museer

In Noorwegen trekken we de wandelschoenen aan voor het oudste nationale park van het land: Rondane. Dit park doet zijn naam eer aan: de bergen zijn afgesleten en afgerond. Maar ook gaan we wandelen in de Vesterålen én zeilen bij de Lofoten.

Vesterålen en Lofoten, Noorwegen - Credits Anne Damme en Taner Noller
Vesterålen en Lofoten, Noorwegen – Foto: Anne Damme en Taner Noller

Over de Vikingtijd bestaan allerlei beelden, meestal gevormd door spectaculaire en woeste films en tv-series. Maar het is hoog tijd om dat beeld te nuanceren en bij te stellen. We reizen af naar Uppsala en Stockholm, op zoek naar de sporen van de échte Vikingen van Zweden.

Op zoek naar de Zweedse Vikingen - Credits Marco Barten
Op zoek naar de Zweedse Vikingen – Foto: Marco Barten

De laatste reisreportage gaat over het Gauja National Park in Letland, dat in 1973 werd ingesteld als het eerste nationale park van het land en ook wel liefkozend ‘Klein Zwitserland’ wordt genoemd.

Nationaal Park Gauja
Nationaal Park Gauja, Letland – Foto: Marco Barten

Naast de mooiste reisbestemmingen uiteraard ook nu weer aandacht voor Scandinavische gerechten, nieuwe boeken en films/series, columns en mooie prijzen om te winnen. Zijn we nog wat vergeten? Ongetwijfeld, maar dat leest u allemaal in de nieuwe Nordic Magazine.

Nordic Magazine is vanaf 8 september 2023 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.nordicmagazine.nl/abonnement