Safari tussen de ijsbergen

Heb je de wereld gezien, dan is er nog altijd Groenland, luidt een gezegde. ’s Werelds grootste eiland lijkt één witte ijswoestijn waar de meest actieve gletsjers gigantische ijsbergen afkalven. Zoom verder in en je ontdekt een labyrint van fjorden aan de westkust die toegang bieden aan een ongerept wandelparadijs. Je hebt alleen een boot nodig om er te geraken.


Voor Scandinaviëfanaat Sofie is Groenland het Summum van het Noorden. Na een carrière in internationaal milieubeleid startte ze in 2017 met het bedrijf Puffins, vernoemd naar de opvallende zeevogels die broeden langs spectaculaire noordelijke kliffen. Het Belgische travel agency specialiseert in groepsreizen op kleine zeiljachten voor maximaal tien gasten. Zo kan ze jou gidsen naar bijzondere plekken waar gewone reisduiven niet komen, om te wandelen op ongebaand terrein en te peddelen tussen ijsbergen. Ook aan boord word je goed gesoigneerd door Sofie en haar team, de Puffins houden immers van gezellig avontuur met een glaasje wijn. In een kleine groep beleef je een heel persoonlijk avontuur.


Staat Groenland op jouw bucketlist? Komende zomer biedt Puffins drie expedities aan, enkel in 2020. Liever wat dichterbij huis? Ook in Noorwegen en Schotland kan je met Puffins en gids Sofie op zeil- en wandelreis. En ben je onervaren? Geen probleem, want je hoeft helemaal niet te kunnen zeilen.
Voor meer informatie: puffins.travel, telefoon (+32) (0)485 75 30 23.