Sky Lagoon Reykjavík

Het geothermische bad, gelegen op een verbluffende locatie aan zee, wordt ook wel hét alternatief voor de alom bekende Blue Lagoon genoemd. Na het spectaculaire FlyOver Iceland (van dezelfde ‘makers’) is een bezoek aan de Sky Lagoon iets om naar uit te kijken.

De luxe infinity-edge waarbij het bad in zee over lijkt te gaan, gecombineerd met de traditionele look van oude turfhuizen, zorgt ervoor dat het bad perfect in de omgeving past. Het mag best een toevluchtsoord genoemd worden, gezien de ligging en de vele faciliteiten. Het bad krijgt een bijzonder tintje met de dramatische achtergrond van de Atlantische Oceaan. Het ligt bovendien zo dicht bij het levendige stedelijke centrum van Reykjavík, dat je zo weer in de gezellige drukte bent (of daar juist aan kunt ontsnappen). Naast het bad komen er onder andere ook sauna(’s), een lagune-bar en een koud dompelbad. En vergeet niet dat je in de winter, compleet ontspannen, misschien al badend het noorderlicht kunt bewonderen.

Sky Lagoon
Sky Lagoon

Wist je dat er de laatste jaren rondom IJsland meerdere geothermische baden geopend zijn? Denk aan Vök Baths in het oosten, GeoSea in het noorden en Krauma in het westen. En het leukste is: alle entrees zijn te boeken bij IJsland Tours.

Meer informatie: www.ijslandtours.nl/excursies

Foto’s: Aangeleverd door IJsland Tours