Lente-editie 2024 NORDIC Magazine is nu uit!

Scandinavië ontwaakt langzamerhand weer uit de winterslaap en de lente kondigt zich voorzichtig aan. We laten de ‘witte’ wereld in de nieuwe lente-editie van Nordic Magazine daarom ook achter ons en trekken kriskras door de Nordic-landen, zoals in de nieuwe lente-editie ook valt te lezen. Wat kunt u verwachten?

In Noorwegen bezoeken we Flåm en de Nærøyfjord en reizen tussen lentegroen en sneeuw door het fjordengebied. Nog meer Noorwegen volgt langs de westkust waar we in de voetsporen van de pelgrims gaan eilandhoppen.

Lente in Flåm en de Nærøyfjord, Noorwegen (Foto Marjan Spijkers) (1)_600
Lente in Flåm en de Nærøyfjord, Noorwegen
Foto: Marjan Spijkers

Ook Zweden heeft deze keer twee reportages: zo wandelen we langs de Zweedse westkust over de Kuststigen van Lysekil naar Fjällbacka en maken we een heerlijke stedentrip naar de hoofdstad Stockholm.

Wandelen langs de Zweedse westkust (2)_600
Wandelen langs de Zweedse westkust

In IJsland volgen we de Gouden Cirkel, misschien wel de bekendste en mooiste route die je kunt rijden in het Land van IJs en Vuur.

IJslands Gouden Cirkel (Foto Jaap van Splunter)
IJslands Gouden Cirkel
Foto: Jaap van Splunter

In Denemarken treffen we in Livø, de parel en het groene paradijs van de Limfjord, twee bijzondere ‘eigenaars’: Jesper en Ulla.

Deens paradijsje Livø (Foto Niels Bakker)
Deens paradijsje Livø
Foto: Niels Bakker

De laatste reisreportage gaat over het westelijke gedeelte van Letland. Dit gebied staat bekend als Kurzeme, dat in het Nederlands van oudsher Koerland, het land van de Koeren, wordt genoemd. We gaan in dit tweede deel verder op zoek naar het beste van Koerland: de Koerland-klassiekers.

Koerland klassiekers in Letland (Foto Niels Bakker)
Koerland klassiekers in Letland
Foto: Niels Bakker

Naast de mooiste reisbestemmingen uiteraard ook nu weer aandacht voor Scandinavische gerechten, nieuwe boeken en films/series, columns en mooie prijzen om te winnen. Zijn we nog wat vergeten? Ongetwijfeld, maar dat leest u allemaal in de nieuwe Nordic Magazine.

Nordic Magazine is vanaf 8 maart 2024 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.nordicmagazine.nl/abonnement