Trollenkaart

Tien nieuwe reusachtige trollen zijn op geheime locaties in Denemarken verstopt. De metershoge sculpturen, ontworpen door recyclekunstenaar Thomas Dambo en een team van vrijwilligers, liggen verscholen in het bos, langs het water, boven op een auto… de trollen zijn overal. Je moet alleen goed zoeken. Dé manier om deze reusachtige trollen te vinden is door met de speciale trollenkaart op zak de natuur in te trekken en je te laten verrassen.

Trollenkaart

Thomas Dambo
De Deense recyclekunstenaar Thomas Dambo was genoodzaakt om in 2020 door Covid-19 halsoverkop naar Denemarken terug te reizen en twee weken in quarantaine te gaan. Deze dagen vielen hem zwaar, mede door de onzekerheid over zijn wereldwijde projecten en zijn plotseling lege agenda. Uiteindelijk heeft deze periode hem inspiratie gegeven voor het starten van een nieuw project op eigen bodem: een speurtocht naar reusachtige trollen, corona-proof, verstopt in de Deense natuur.

Verschillenden plekken
Hiermee was het project Den Kæmpestore Troldefolkefest (Het Grote Trollenfestival) geboren. Op verschillende plekken in Denemarken kun je met behulp van Damdo’s trollenkaart op zoek gaan naar de tien eigenzinnige karakters van Den Kæmpestore Troldefolkefest, alsook andere trollen verscholen in de Deense natuur. Een leuke activiteit voor grote en kleine avonturiers die van de gebaande paden af durven te gaan.

Meer informatie: www.trollmap.com

Foto’s: Shutterstock