Tv-programma Reisgenøten in Denemarken


ReisgenøtenZij kende alleen nog maar Kopenhagen, maar inmiddels heeft Dieuwertje Blok heel Denemarken doorkruist voor het nieuwe tv-programma Reisgenøten. Samen met zes bekende Nederlanders leert zij op zes verschillende locaties niet alleen de lokale hoogtepunten, maar vooral ook haar reisgenoten beter kennen. Voor iedere gast is de locatie vooraf zorgvuldig uitgekozen, zodat deze zoveel mogelijk bij de gast aansluit. De ontspannen sfeer die hieruit voortvloeit, biedt ruimte voor intieme gesprekken.

 

 

 

ReisgenøtenDe eerste aflevering start met Carry Tefsen in Skagen, Noord-Jutland. Ze is al 50 jaar een ster op toneel, in film en op tv. Ze begon als revuedanseres en groeide uit tot een van de bekendste actrice van ons land. Haar enorme passie voor schilderkunst brengt haar naar een plek waar de schilderkunst een eeuw geleden floreerde.

 

ReisgenøtenTwan Huys is een van de bekendste journalisten op de Nederlandse televisie. Maar wat doet hij het liefst naast al die journalistiek? Nou simpel, Wandelen! Samen met Dieuwertje verkent hij de heuvels van Rebild Bakker in Noord-Jutland.

 

 

ReisgenøtenLeontien van Moorsel werd niets voor niets verkozen tot beste Nederlandse renner aller tijden. Ze won 6 keer een plak op de Olympische spelen, waarvan 4 keer goud. In Zuid-Jutland fiets zij een deel van de Tour de France, die in 2022 in Denemarken zal starten.

 

ReisgenøtenDe altijd gezellige Robèrt van Beckhoven kreeg het vak met de paplepel ingegoten in de bakkerij van zijn opa en vader in Noord-Brabant. Hij is idolaat van zijn vak en werd bij het grote publiek bekend als jurylid van Heel Holland Bakt. In Zuid-Jutland maakt hij kennis met de traditionele Zuidjutse Koffietafel en mag hij ook zelf aan de slag met verse ingrediënten.

 

ReisgenøtenMaik de Boer is een echte stadsjongen! Zijn carrière begon bij komedieseries Oppassen! en Zeg ‘ns Aaa en hij was verantwoordelijk voor de styling van onder andere Astrid Joosten, Jack Spijkerman en zorgt ervoor dat hij zelf altijd tot in de puntjes is verzorgd. Tegenwoordig is Maik lifestyle-deskundige. In Zuid-Seeland treedt hij buiten zijn comfortzone als Dieuwertje hem uitdaagt voor een tochtje met de kano.

 

ReisgenøtenDe 12-jarige Ronald Giphart tekende stripboeken maar besloot zich te richten op de literatuur. Naast romans schrijft hij samen met zijn vrouw ook kookboeken. Op het vruchtbare eiland Lolland leert Ronald de lokale en duurzame producten kennen, die hij samen met Dieuwertje zal bereiden.

 

De eerste aflevering is te zien vanaf zaterdag 2 januari 2021 bij tv-zender ONS.

www.visitdenmark.nl/reisgenoten
www.bureauvijftig.nl

Fotocredits: Leonie Berkenbosch