Varen naar de Faeröer Eilanden en IJsland

Wie naar het prachtige IJsland wil afreizen kan natuurlijk altijd in het vliegtuig stappen om drie uur later tussen de lavavelden bij Reykjavík te landen. Op zich een uitstekend plan, maar het kan ook anders. Via de veerdiensten van Smyril Line kun je namelijk ook met de boot naar IJsland. En dat biedt een aantal opmerkelijke voordelen: de reis ernaartoe is een avontuur op zich, je mag je eigen auto (met eventueel tent), camper of motor meenemen, en…. je komt vanzelf ook op de Faeröer Eilanden.

De MV Norröna brengt die je in ongeveer 48 uur naar de noordelijke eilanden brengt en is een mix tussen een veerboot en een cruiseschip. Dat vertaalt zich naar de passagiers die hier aan boord verblijven. Een bont gezelschap van (vooral) toeristen en eilanders die naar huis gaan, bevolken de boot en daar is rekening mee gehouden.

De Norröna biedt namelijk voor elk wat wils, waarbij verwende toeristen niet veel reden tot klagen hebben. Die kunnen namelijk chique dineren in het restaurant op het bovenste dek, lekker zonnen in de luie stoelen op het achterdek, of shoppen in de winkeltjes. Sportievelingen kunnen terecht in de fitness, de sauna, het zwembad of in de hottubs met uitzicht over de oceaan. Voor de ‘gewone’ passagier is er een wat eenvoudiger restaurant en ook een cafetaria waar bijvoorbeeld Faeröer-bier en -worst te verkrijgen is, maar uiteraard is iedereen hier welkom. Dat geldt ook voor het avondvertier. Zo zijn er zijn diverse cafés en bars en er is, voor wie er van houdt, entertainment aan boord. Niemand hoeft zich dus te vervelen tot het moment dat de hut wordt opgezocht en het schip zich in de nachtelijke uren de reis vervolgt.

Smyril Line vaart wekelijks op de Faeröer Eilanden en IJsland. In het hoogseizoen vertrekt de M/S Norröna twee keer per week naar het noorden, in het laagseizoen één keer per week. De overtocht, met tussenstop op de Faeröer eilanden, duurt ongeveer 48 uur. De M/S Norröna biedt verschillende faciliteiten voor de passagiers, waardoor de vaartocht comfortabel is. Passagiers kunnen met eigen vervoer, variërend van fiets tot aan camper, aan boord.

Voor meer informatie en/of boekingen:
Smyril Line Nederland, tel. + 31 (0)78 6198525, e-mail: info@smyrilline.nl, website www.smyrilline.nl.