Vier nieuwe Scandithrillers

Er zijn weer vier spannende Scandithrillers verschenen om je deze winter in te verliezen. De lezers van Nordic zullen uitgeverijen De Geus en Volt al regelmatig voorbij hebben zien komen, want zij geven al jaren de spannendste Scandinavische thrillers uit.
 
Zo is recent bij uitgeverij De Geus verschenen Markering van Fríða Ísberg en Poolcirkel van Liza Marklund. In Markering leeft IJsland toe naar een nationaal referendum dat het land verdeelt. Wordt de empathietest, die inlevingsvermogen (of het gebrek daaraan) meet, verplicht ingevoerd om de samenleving veiliger en vredelievender te maken? In Poolcirkel gaan we terug naar 1980. In Stenträsk, een rustig dorp in het uiterste noorden van Zweden waar de zon nooit ondergaat en de winters een totale duisternis zijn, verdwijnt Sofia Hellsten spoorloos op een zomernacht. Veertig jaar later duikt haar hoofdeloze lichaam op en start politiechef Wiking Stormberg een onderzoek.

Bij uitgeverij Volt verschenen Vallende stenen van Arnaldur Indriðason en De man op de brug van Björn Paqualin. In Vallende stenen wordt in een huis in Reykjavík een gruwelijke ontdekking gedaan. Er heeft tientallen jaren een lijk verborgen gelegen, ingemetseld in een keldermuur. Welk drama heeft zich hier destijds afgespeeld? En is de dader nu nog te achterhalen? In De man op de brug  worden in een Zweeds natuurreservaat twee vrouwen aangevallen tijdens het kamperen. Sporen lijken te duiden op een verband met een dubbele moord vijf jaar eerder. De man is nooit gevonden, ondanks het feit dat een van de meisjes grote delen van het incident had opgenomen met haar telefoon. 

Kortom, vier spannende thrillers uit ‘Krimi’ Scandinavië.
Meer informatie: www.singeluitgeverijen.nl