Wintereditie 2023 NORDIC Magazine is nu uit!

Scandinavië heeft de eerste sneeuw alweer mogen verwelkomen en ontwikkelt zich steeds meer als een sneeuwzekere bestemming voor wintersportliefhebbers. Voor de redactie van Nordic Magazine niet zo’n verrassing, want elk jaar trekt die wel weer naar een winterwonderland voor het maken van nieuwe reportages, zoals in de nieuwe editie van Nordic Magazine ook valt te lezen.

Zo bezoeken we in Noorwegen het eiland Senja, dat ten noorden van de poolcirkel ligt en in februari verrassend kleurrijk blijkt te zijn. Senja wordt weleens ‘Noorwegen in het klein genoemd’ en dat is te zien, óók in de winter.

Senja, Noord-Noorwegen (Foto Marjan Spijkers) (3)_600
Senja, Noord-Noorwegen
Foto: Marjan Spijkers

In het zuiden van Noorwegen ligt Hovden, de meest sneeuwzekere wintersportbestemming van Zuid-Noorwegen. Daar gaan we op onderzoek uit om te kijken wat er allemaal te zien en te doen is.

Stedentrip winters Kopenhagen (Foto Michelle van der Burg) (2)_600
Stedentrip winters Kopenhagen
Foto: Michelle van der Burg

In Denemarken gaan we op een stedentrip naar Kopenhagen, dat óók in de winter uitstekend te doen is. Niet zo sneeuwzeker als Noorwegen, maar wel uitermate hyggelig, ofwel gezellig.

Sneeuwzeker Hovden, Zuid-Noorwegen (Foto Fred Geers) (2)_600
Sneeuwzeker Hovden, Zuid-Noorwegen
Foto: Fred Geers

Nog niet uitgekeken op de sneeuw? Dan is de roadtrip in IJsland over Ringweg 1 langs de zuidkust van de ijzige Vatnajökull, het grootste nationale park én gletsjer van Europa, een aanrader. De reportage is weliswaar niet in de winter gemaakt, maar ook in het najaar is hier voldoende vertier te vinden met gletsjers, ijsbergen en sneeuw.

Vatnajökull, Zuid-IJsland (Foto Jaap van Splunter) (2)_600
Vatnajökull, Zuid-IJsland
Foto: Jaap van Splunter

En als je nog strengere omstandigheden wilt ervaren, dan is een bezoek aan de IJslandse Hooglanden bij Kerlingarfjöll een aanrader. In oktober moet je dan al met superjeeps op pad door een ruig, extreem en geïsoleerd binnenland.

IJslands Hoogland bij Kerlingarfjöll (Foto Robert van Dijk) (3)_600
IJslands Hoogland bij Kerlingarfjöll
Foto: Robert van Dijk

Na al deze ‘witte’ uitstapjes kijken we ook alvast een beetje vooruit naar de ‘groene’ zomer. Zo dompelen we ons onder in het Finse Merengebied bij het Saimaa-meer, een ideale bestemming om actief buiten te genieten van de Finse rust en ruimte. En al wandelend door Östergötland ontdekken we dat deze heerlijke Zweedse provincie méér is dan het beroemde Göta-kanaal.

Östergötland, Zweden (Marco Barten) (2)_600
Östergötland, Zweden
Foto: Marco Barten

De laatste reisreportage gaat over het westelijke gedeelte van Letland. Dit gebied staat bekend als Kurzeme, dat in het Nederlands van oudsher Koerland, het land van de Koeren, wordt genoemd. We gaan hier op zoek naar het beste van Koerland: de Koerland-klassiekers.

Koerland, Letland (Foto Niels Bakker) (1)_600
Koerland, Letland
Foto: Niels Bakker

Naast de mooiste reisbestemmingen uiteraard ook nu weer aandacht voor Scandinavische gerechten, nieuwe boeken en films/series, columns en mooie prijzen om te winnen. Zijn we nog wat vergeten? Ongetwijfeld, maar dat leest u allemaal in de nieuwe Nordic Magazine.

Nordic Magazine is vanaf 1 december 2023 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.nordicmagazine.nl/abonnement