Bijzonder overnachten op het IJslandse Fjallsárlón

Als je wel eens in IJsland bent geweest, dan ben je misschien wel bekend met het fascinerende ijsbergenmeer Jokulsárlón. In dit gletsjermeer drijven vaak vele ijsbergen in allerlei bijzondere vormen, kleuren en maten. Deze ijsschotsen die van de immense gletsjer Vatnajökull afkalven zijn zó groot, dat ze soms wel weken in het meer ronddrijven voor ze uiteindelijk naar zee doorstromen. In de zee verdwijnen ze vervolgens volledig, of ze spoelen aan op het mooie zwarte zandstrand, waar gelukkige bezoekers deze ‘diamanten’ kunstwerken in volle glorie kunnen bewonderen.

Fjallsárlón IJsland

Sinds enkele jaren wint het Fjallsárlón, het kleinere broertje van het ijsbergenmeer Jokulsárlón in Zuidoost-IJsland, enorm aan populariteit bij bezoekers. Op dit kleinere meer worden overdag boottochten met rubberen zodiacs uitgevoerd, waarbij je als bezoeker dichter bij de immense gletsjerwanden kunt komen. Op zich al een bijzondere ervaring, maar voor wie écht iets unieks wilt beleven, heeft Fjallsárlón nu de uitkomst: overnachten in een drijvende iglo! Er drijven op dit meer twee bijzondere hutten, die nog het meest weg hebben van moderne ‘iglo-boten’, met een plafond en muren die grotendeels uit ramen bestaan. Je wordt per zodiac, of sneeuwscooter als het meer bevroren is, vanaf het vasteland naar de drijvende hut gebracht. Zorg wel dat je al lekker uit eten bent geweest, of neem iets te eten mee om te koken in de kitchenette van je iglo, want pas de volgende ochtend word je weer opgehaald vanaf deze unieke locatie. Onthaasten is dus gegarandeerd.

Fjallsárlón IJsland

In de zomer beleef je hier het bijzondere fenomeen van de middernachtzon, en in de wintermaanden word je met een beetje geluk, knusjes in je iglo-boot, getrakteerd op een spetterende show van de Aurora Borealis, het majestueuze noorderlicht. Toegegeven, deze drijvende iglo is niet de meest budgetvriendelijke overnachtingsoptie tijdens een reis in IJsland.

Maar wil je deze unieke ervaring graag beleven, dan kun je voor een reservering contact opnemen met het team van IJsland Tours: https://ijslandtours.nl/

Foto’s: Shutterstock