Herfsteditie 2022 NORDIC Magazine is nu uit!

Er wordt wel gezegd dat de herfst de mooiste periode van het jaar is in Scandinavië. Daar zit misschien wel een kern van waarheid in, maar Scandinavië is toch ook wel een bestemming voor álle jaargetijden. In de nieuwe editie van Nordic Magazine trekken we dan ook in alle jaargetijden door een ruime selectie van Nordic-bestemmingen.

In veel hogere sferen kunnen liefhebbers van het Hoge Noorden niet geraken dan in Spitsbergen. We gaan al zeilend op expeditie door Svalbards fjorden.

Spitsbergen
Spitsbergen

In Noorwegen ademen we de frisse Noorse herfst- en berglucht in op de rand van het hooggebergte en het heuvelachtige Gudbrandsdalen.
Zwedens kleinste provincie Blekinge ligt precies op de 56ste breedtegraad op het noordelijk halfrond. Wandelend, fietsend en met de kajak gaan we al dat moois ontdekken.

Blekinge
Blekinge

Het is voor IJslanders heilige grond en voor iedereen die dit land met een bezoek vereert verplichte kost: IJslands Nationale Park Þingvellir. Hier werd ’s werelds oudste parlementaire democratie gesticht.

Thingvellir
Nationale Park Þingvellir

Helsinki wordt al jaren door allerlei (buitenlandse) instanties genoemd en geroemd als een van de leefbaarste steden van de wereld. Dat kunnen we alleen maar onderschrijven na een bezoek aan Finlands hoofdstad.

Helsinki
Helsinki

Denemarken komt met twee verhalen terug in de nieuwe editie. De plek waar de natie geboren werd ligt op zo’n twee uur rijden ten zuiden van Kopenhagen: de krijtrotsen van Møns Klint.

Møns_Klint
Møns Klint

En in Bornholm zoeken we naar de ‘Deense De Da Vinci Code’.
De Baltische staten worden natuurlijk niet vergeten en deze keer trekken we naar Narva, de Estse grensstad met Rusland die veel te lijden heeft gehad in haar lange bestaan.

Narva
Narva

Naast de mooiste reisbestemmingen uiteraard ook aandacht voor Scandinavische gerechten, nieuwe boeken en films/series, columns en mooie prijzen om te winnen. Zijn we nog wat vergeten? Ongetwijfeld, maar dat leest u allemaal in de nieuwe Nordic Magazine.

Nordic Magazine is vanaf 9 september 2022 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.nordicmagazine.nl/abonnement