Vier nieuwe Scandithrillers

Er zijn weer vier spannende Scandithrillers verschenen om je deze zomer in te verliezen. De lezers van Nordic zullen uitgeverijen De Geus en Volt al regelmatig voorbij hebben zien komen, want zij geven al jaren de spannendste Scandinavische thrillers uit.

Zo is recent bij uitgeverij De Geus verschenen Fatima van Majgull Axelsson en Drie vrouwen van Anders Roslund. In de Zweedse thriller Fatima draait het om een moeder die geen moeder is. Een dochter die geen dochter is. En toch zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Drie vrouwen is een beklijvende en uiterst spannende Zweedse thriller waarin niemand te vertrouwen is.

Bij uitgeverij Volt verschenen De weduwen van de Zweed Pascal Engman en Mayday van de Noorse Grethe Bøe. De weduwen geeft een beeld over hoe verwoestend de gevolgen kunnen zijn als de verbindende kracht van verdriet en rouw wordt omgezet in een nietsontziende honger naar wraak. Mayday is een ijzingwekkend realistische en actuele thriller over de gespannen relatie tussen Rusland en het Westen. Het verscheen in 2021 voor het eerst in Noorwegen, waar het boek meerdere weken onafgebroken op nummer één in de bestsellerlijsten stond.

Kortom, vier spannende thrillers uit ‘Krimi’ Scandinavië.
Meer informatie: www.singeluitgeverijen.nl