Happiness Museum geopend

Denemarken scoort al jaren hoog op de wereldranglijst met de gelukkigste landen ter wereld. The Happiness Research Institute in Kopenhagen vond het tijd om een museum op te richten waar bezoekers meer te weten kunnen komen over die ogenschijnlijk ongrijpbare gemoedstoestand geluk.

In het zojuist geopende Happiness Museum krijgen bezoekers antwoord op vragen als ‘Hoe heeft het goede leven zich in de loop der tijd ontwikkeld?’ en ‘Kun je geluk echt meten? Zo ja, hoe dan?’. In het museum krijgt de bezoeker onder meer inzicht in de geschiedenis van geluk, de anatomie van glimlachen en de vraag waarom Scandinavische landen de superkrachten van geluk zijn. Het museum is interactief en bezoekers kunnen kleine experimenten uitvoeren met chocolade- en lichttherapie of gedachte-experimenten uitproberen via de ‘experience machine’. Hoewel deze een aangename ervaring biedt, is het slechts een illusie in The Matrix-stijl. De vraag is of de bezoeker niet liever de echte wereld verkiest waar verlies, pijn en ongemak deel van uitmaken.

Meer informatie: www.thehappinessmuseum.com.

COVID-19: To ensure continued safety and happiness of our staff and guests we are following the guidelines given by the Danish Ministry of Culture.