Historische Zweedse landhuizen

Zweedse stedentrips zitten vol avontuur, maar ben je na alle drukte op zoek naar een vredige verandering van omgeving, dan zijn de Zweedse landgoederen een prima alternatief voor de stad. Een aantal idyllische landhuizen bevindt zich verrassend dicht bij de grote steden: Stockholm, de hoofdstad, gelegen aan de oostkust; Göteborg aan de westkust; en Malmö in het uiterste zuidwestelijke puntje van het land.

Historische Zweedse landhuizen

Hesselby Slott in de buurt van Stockholm is zo’n (muzikale) droombestemming. Het kasteel van Hesselby heeft muziek door z’n grondvesten stromen. De iconische Zweedse singer-songwriter Bellman verzorgde een opreden op dit inspirerende landgoed toen het voor het eerst zijn deuren opende in 1650. Het kasteel van Hesselby is nu omgebouwd tot een uniek hotel, mede-eigendom van de beroemde Zweedse zanger Tomas Ledin. Verschillende van de zogenaamde ‘artiestenkamers’ van het hotel zijn ontworpen door andere prominente Scandinavische muziekpersoonlijkheden, waaronder Pernilla Wahlgren, Roger Pontare en Arja Saijonmaa.

Historische Zweedse landhuizen

In de zomer worden af ​​en toe intieme volksmuziekfestivals gehouden in de barokke landschapstuinen. Gasten die liever hun eigen muziek opnemen, kunnen dat doen in de muziekstudio van het kasteel.

Foot’s: VisitSweden