Lente-editie 2022 NORDIC Magazine is nu uit!

De lente is altijd een magische periode in Scandinavië. De natuur én de mensen komen in de lentemaanden maart, april en mei uit een lange winterslaap. Tijd om in de komende lente-editie van Nordic Magazine door een heerlijke selectie van Nordic-landen te trekken.

Ribe
Ribe

In Denemarken gaan we terug in de tijd bij Ribe, de oudste stad van het land. Een geschiedenis waarin de Vikingen natuurlijk een belangrijke rol vervulden. In Noorwegen stappen we aan boord van de Hurtigruten. Al meer dan honderd jaar doen de schepen van de Hurtigruten de havens van de west- en noordkust aan met vracht, post en passagiers.

Hurtigruten
Hurtigruten

Ook trekken we naar het vogeleiland Runde, dat wordt geroemd om zijn enorme vogelrots, de zuidelijkste van Noorwegen.

Runde
Runde

In Finland en Zweden gaan de wandelschoenen aan. De Finse pelgrimsroute St. Olav Waterweg wordt gewandeld/gevaren van Turku naar Åland. In het Zweedse Hälsingland zoeken we de leegte en stilte op van het nationaal park Hamra.
Fictie en non-fictie lopen op het IJslandse schiereiland Snæfellsnes door elkaar heen. IJslandse sagen en prachtig natuurschoon zorgen voor een mysterieus geheel. Hier reis je tussen krijgers, dichters, elfjes, pelgrims, new-agers en alien believers. De legendarische Jules Verne wist al dat dit een magische plek is.

Hamra_Hälsingland
Nationaal park Hamra

Aan de fraaie noordkust van Estland vind je tal van charmante vissersdorpjes, maar er is er niet één zo bijzonder als Käsmu. We duiken wat dieper in de historie en stuiten op een plek met een unieke geschiedenis.

Kasmu
Käsmu

Naast de mooiste reisbestemmingen uiteraard ook weer aandacht voor Scandinavische gerechten, nieuwe boeken en films/series, columns en mooie prijzen om te winnen. Zijn we nog wat vergeten? Ongetwijfeld, maar dat leest u allemaal in de nieuwe Nordic Magazine.

Nordic Magazine is vanaf 11 maart 2022 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.nordicmagazine.nl/abonnement.