Lente-editie 2023 NORDIC Magazine is nu uit!

In Scandinavië worden de donkere dagen ingeruild voor lange dagen met zon en de sneeuw maakt plaats voor de ontluikende flora. In het zuiden gaat dat natuurlijk een stuk sneller dan in het (arctische) noorden. In de nieuwe editie van Nordic Magazine komen zowel de ‘witte’ als de ‘groene’ wereld van Scandinavië aan bod, zodat u zich alvast kunt voorbereiden op een volgende mooie trip naar een van de Nordic-landen.

Noordoost_Groenland
Noordoost-Groenland

Als je het hebt over het arctisch gebied, dan denk je natuurlijk meteen aan Groenland en Spitsbergen. En beide komen uitgebreid aan bod in deze lente-editie. Zo gaan we mee met een Belgische reisexpeditie naar Noordoost-Groenland. In Spitsbergen kijken we vooral terug naar de historische Nederlandse expeditie van 1968-1969, waar de bescherming van de ijsberenpopulatie centraal stond.

Ten zuiden van de poolcirkel maken we in IJsland een stop bij de zusterplaatsjes Hella en Hvolsvöllur, een plek waar je makkelijk een paar dagen Zuid-IJsland kunt beleven.

Hella_IJsland
Paardrijden bij Hestheimar, Zuid-IJsland

In Noorwegen gaan we naar Vrådal in de provincie Vestfold og Telermark. Hier proef je de Noorse geschiedenis van het binnenland van nabij. Ten westen van de Noorse stad Bergen stappen we op de fiets voor de 250 kilometer lange landelijke fietsroute met de naam Mjølkevegen.

Zwedens meest zuidelijke provincie Skåne wijkt in landschappelijk opzicht sterk af van de rest van het land. Dichte bossen worden afgewisseld met een open natuur en een kust aan drie kanten. Alle ingrediënten zijn aanwezig om te genieten van een gevarieerde, groene vakantie.
Met een kustlijn van 494 kilometer lengte is er in Letland genoeg te doen en beleven aan zee met de plaats Jurmala als epicentrum. Vanaf de tsarentijd komen de rich & famous hiernaartoe om te kuren en baden.

Naast de mooiste reisbestemmingen uiteraard ook nu weer aandacht voor Scandinavische gerechten, nieuwe boeken en films/series, columns en mooie prijzen om te winnen. Zijn we nog wat vergeten? Ongetwijfeld, maar dat leest u allemaal in de nieuwe Nordic Magazine.

Nordic Magazine is vanaf 10 maart 2023 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.nordicmagazine.nl/abonnement/