National park Abisko in Zweden

Het nationale park Abisko in Zweeds Lapland is een van de bekendste nationale parken van het land. Met een oppervlakte van 77 vierkante kilometer herbergt het enorm veel natuurschoon en Scandinavisch wildlife. Abisko is een populaire bestemming voor winterse avonturen en in de zomer voor trektochten onder de middernachtzon.

Maak in de zomer een trektocht door arctische bossen: wandel langs fjorden, ravijnen en watervallen, bezoek grotten en ga eens vliegvissen. Bezoek ook het Trollsjön, het helderste meer van Zweden in het Kärkevaggedal. Kom in de winter alpineskiën in een van de skigebieden of ga telemarkskiën: een traditionele afdalingstechniek, maar dan met langlaufski’s. Schuif in je sneeuwschoenen of ga met een hondenslee op zoek naar een plek waar je kunt ijsvissen. En voor de echte couleur locale: eet rendiervlees, drink koffie rondom het vuur en kampeer met de inheemse Sami-bevolking.

National park Abisko

En wil je het noorderlicht zien? Het Aurora Sky Station is één van de beste plekken ter wereld om dit natuurspektakel te kunnen aanschouwen. Pak een stoeltjeslift naar het station en laat je informeren over hoe aurora borealis wordt geobserveerd met radio-ontvangers en camera’s. En tot slot: Abisko is het vertrekpunt van de bekendste ski- en wandelroute van Zweden: het 440 kilometer lange Koningspad (Kungsleden).

National park Abisko

Foto’s: Shutterstock