Vier nieuwe Scandithrillers

Er zijn weer vier spannende Scandithrillers verschenen om je deze winter in te verliezen. De lezers van Nordic zullen uitgeverijen Volt en De Geus al regelmatig voorbij hebben zien komen, want zij geven al jaren de spannendste Scandinavische thrillers uit.

Zo is recent bij uitgeverij Volt verschenen De hoofdzonde van Maria Grund en Waar rook is van Björn Paqualin. De hoofdzonde speelt zich af op een eiland voor de oostkust van Zweden waar een veertienjarig meisje dood wordt aangetroffen. Haar dood wordt al snel als zelfmoord beschouwd, maar is dat wel zo? In Waar rook is vindt de Zweedse brandweer tijdens een verwoestende bosbrand een in stukken gehakt lichaam. Rechercheur Stella Robertsson wordt ingevlogen om de zaak te onderzoeken. Dit is het eerste deel van een trilogie rondom Stella Robertsson.

Bij uitgeverij De Geus verschenen Herfst op Gotland van Håkan Nesser en Drie jaar van Anders Roslund. In Herfst op Gotland trekken inspecteur Barbarotti en zijn partner Eva Backman zich tijdelijk terug op het herfstachtige Gotland. Er loopt namelijk een intern onderzoek tegen Backman. Maar de rust is uiteraard bedrieglijk. Drie dagen is het vierde deel in de reeks met Ewert Grens en Piet Hoffman in de hoofdrol. Dit boek is ook goed te lezen als standalone, hoewel de kans groot is dat je direct op zoek gaat naar de eerste drie delen.