Voorjaarseditie 2020 NORDIC Magazine is nu uit!

Het voorjaar zit alweer in ons hoofd en we maken ons op voor het ontwaken van de arctische gebieden. Maar toch beginnen we de nieuwe voorjaarseditie van Nordic Magazine met een bijzonder winterverhaal.
In februari 1943 trokken Noorse commando’s naar de Hardangervidda, in het door de Duitsers bezette Noorwegen. Opdracht: maak de zwaar waterfabriek in Vemork onschadelijk. Onder leiding van poolgids Henk-Jan Geel treden we in hartje winter in de voetsporen van deze Heroes of Telemark. Maar daarna is het toch echt tijd om de Scandinavische winter af te sluiten. Dat doen we onder meer met een wandeling door het Zweedse Skuleskogens Nationalpark en enkele van de mooiste nationale parken van Estland en Letland. In Norðurland, ofwel Noord-IJsland, eindigen we het drieluik met een rondrit langs (een deel van) de Diamond Circle.

Op de grens van Fins Lapland vervolgen we de rondreis vanuit Rovaniemi naar de regio’s Vuokatti en Ruka-Kuusamo. Tot slot wordt nog een uitstapje gemaakt naar het Russische Hoge Noorden bij Franz Josefland, dat ligt tussen 80° en 82° NB en dat een belangrijke rol speelde in de tijd van de grote ontdekkingsreizen en het bereiken van de geografische noordpool.


Zijn we nog wat vergeten? Ongetwijfeld, maar dat lees je allemaal in de nieuwe Nordic Magazine.

Nordic Magazine is vanaf 13 maart 2020 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel en via www.reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus, wat bovendien ook nog eens goedkoper is? Je kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: nordicmagazine.nl/abonnement.