Wintereditie 2021 NORDIC Magazine is nu uit!

De afgelopen zomer en het najaar hebben we als redactie weer heerlijk kunnen rondreizen door vele Scandinavische landen. In de komende wintereditie van Nordic Magazine trekken we ook op papier weer door een selectie van Nordic-landen.

We beginnen natuurlijk met een lekker winterverhaal. Aan het einde van de bewoonde wereld ligt het Zweedse Edsåsdalen, het begin van de witte wereld in het hartje van het bergland.

Edsåsdalen, Zweden

Maar er is nog veel meer over Zweden te melden. We gaan op onderzoek naar de migratie van Finnen eind zestiende eeuw naar Midden-Zweden: de ‘Bosfinnen’ in Värmland. Maar ook aandacht voor het nieuwe album van ABBA en alle Zweedse winnaars van het Eurovisie Songfestival.

ABBA

In Koninklijk Denemarken bezoeken we drie prachtige kastelen: Frederiksborg Slot, Fredensborg Slot en Kronborg Slot, een wereld van pracht en praal.
In Noorwegen maken we kennis met het grillige klimaat van het bergland. In één reis belanden we in korte tijd in drie seizoenen.

Noors_berglandschap

Van de Faeröer-eilanden kunnen we maar geen genoeg krijgen. Deze keer pakken we de boot naar het eilandje Nólsoy, thuisbasis van volksheld Ove Joensen: de man die in de jaren tachtig van hieruit naar Denemarken roeide

Nolsoy

In Finland dompelen we ons onder in muziek-, dans- en zangfestivals én een aantal ludieke evenementen, zoals vrouwendragen en moerasvoetballen.
In de Baltische staat Estland gaan we manor-hoppen in nationale park Lahemaa. Op relatief korte afstand van elkaar liggen hier historische landhuizen die tegenwoordig als landgoedhotel uitnodigend liggen te wachten op bezoekers.

Manor_Hopping_Estland

Naast de mooiste reisbestemmingen uiteraard ook weer aandacht voor Scandinavische gerechten, nieuwe boeken en films/series, columns en mooie prijzen om te winnen. Zijn we nog wat vergeten? Ongetwijfeld, maar dat leest u allemaal in de nieuwe Nordic Magazine.

Nordic Magazine is vanaf 3 december 2021 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via Reisbladenkiosk.nl. Liever een abonnement en elk kwartaal de nieuwe editie als eerste in de bus? U kunt hier meteen een nieuw abonnement afsluiten: www.nordicmagazine.nl/abonnement.