Crashtest Ibsen gaat spelen op Zeeland Nazomerfestival en in de theaters

Op 25 augustus om 18:00 uur gaat in Domburg Crashtest Ibsen in première op het Zeeland Nazomerfestival. Daarna is deze talige en komische voorstelling nog te zien door heel het land. In deze bingewatch-voorstelling volg je in drie afleveringen het leven van de inwoners van een negentiende-eeuws Noors stadje waarin zich drie wereldbekende Ibsen drama’s afspelen. Tussen de afleveringen door zijn er pauzes met Noorse snacks. Domburg verandert voor heel even in Noorwegen. Met veel humor en spelplezier spietsen regisseur Sarah Moeremans en haar zes virtuoze acteurs op een lichte manier en met een hoog tempo maatschappelijke en sociale kwesties als een portie verse vis aan hun speer. Je valt van het ene drama in het andere.

1 Noors dorpje, 3 afleveringen, 6 virtuoze acteurs, 18 intrigerende personages

Net als tijdens een avondje Netflixen, bingewatch je tijdens Crashtest Ibsen in een mum van tijd meerdere afleveringen. ‘Crashtest Nora’, ‘Crashtest Volksvijand’ en ‘Crashtest Ik zie spoken’ zullen in één avond te zien zijn. Gespeeld door een groep prijswinnende acteurs om je vingers bij af te likken. Maak kennis met zes archetypes die in iedere aflevering terugkomen: de moraalridder, de non-conformist, de voorzichtige, de revolterende, het zwarte schaap en het buitenbeentje.

De Crashtest der Crashtests

Tussen 2013 en 2018 voegden Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht elk seizoen een nieuwe Crashtest Ibsen toe aan hun collectie en waren daarmee de hit van vele Oerols en theaters. In die stukken reden ze Hendrik Ibsen onbeschermd en plankgas tegen de muur om daarna zijn beste ideeën tussen de brokstukken vandaan te halen.

Tijd nu om de Crashtest der Crashtests te bingewatchen. Pak een Noorse snack en go binge!

Vanaf 14 september is deze bijzondere bingewatch-voorstelling te zien in de theaters in Nederland en België.

Voor meer informatie over de voorstelling, de data en tickets:
www.hzt.nl/speelt/crashtest-ibsen