Hiep, hiep Pippi 75 jaar; tijd voor een mooi lied om andere kinderen te helpen

Pippi Langkous, het allersterkste en moedigste meisje van de wereld, bestond op 21 mei 75 jaar. Op deze datum lanceerde het Zweeds/Nederlandse muzikale theatergezelschap De Andersons in samenwerking met de bekende kinderboekenschrijver en dichter Sjoerd Kuyper een lied ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum.

Pippi Langkous werd op 21 mei 1945 gecreëerd door de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. De Tweede Wereldoorlog was ten einde en miljoenen kinderen waren op de vlucht. Gevoed door deze tijd creëerde Lindgren het krachtigste en meest dappere meisje van de wereld. Een meisje met vlechten waar geen helm overheen kon. Opvallend is dat op dit moment net zoveel kinderen op de vlucht zijn als toen en dit aantal groeit alleen maar. Deze kinderen zijn de Pippi’s van nu.

Door samen te werken met het sterkste meisje ter wereld willen The Astrid Lindgren Company en Save the Children aandacht geven aan de kwetsbare en gevaarlijke omstandigheden waar kinderen en met name meisjes op de vlucht aan worden blootgesteld.

Vanaf 21 mei 2020 is de Nederlandse én de Zweedse versie van het lied ‘Alleen in de wind’ te downloaden via www.deandersons.nl. De gehele opbrengst gaat naar Save the Children en hun actie ‘Pippi of Today’, die kinderen op de vlucht helpt. Vooral in deze tijden van het coronavirus, waarin de omstandigheden van vluchtelingen in kampen nog meer verslechteren, is het hard nodig om deze kinderen te ondersteunen.

www.deandersons.nl

Foto: Charlotte Windberg