Opening Diamond Circle

De meest populaire route op IJsland, en inmiddels bij velen wel bekend, is de zogenaamde Golden Circle. Deze route brengt je langs prachtige watervallen, geisers en de historische plek Þingvellir. Maar wist je dat er nog meer mooie circle-routes zijn met een officiële naam en zelfs een eigen logo?
Diamond Circle
Na goud komt natuurlijk zilver: de Silver Circle in het westen van IJsland is weliswaar minder bekend, maar niet minder indrukwekkend. Je vindt hier schitterende watervallen die rechtstreeks uit het lavaveld lijken te stromen. Maar ook bezoek je de krachtigste hot spring van heel Europa, een hotspring spa, historische sites en archeologische overblijfselen. Enthousiaste reizigers zullen deze circle vast herkennen, want stiekem is deze niet helemaal nieuw. Maar omdat (eindelijk) het laatste stukje op deze route, tussen Dettifoss en Ásbyrgi, goed begaanbaar is gemaakt, kon afgelopen september de route officieel tot Diamond Circle gedoopt worden. Deze route in het noorden van IJsland bedraagt zo’n 250 kilometer en brengt je langs verbluffend mooie hotspots en spectaculaire landschappen. Genoeg te zien, en te doen dus.

Diamond Circle

Krijg je al zin in één van deze mooie routes? Kijk dan op de website van IJsland Tours voor een weekje Zuid-, West- of Noord-IJsland. En ontdek de pareltjes langs deze routes zelf!

Meer informatie: ijslandtours.nl/reis/weekje-west.