Deense Grand Départ Tour de France 2022

Op donderdag 14 oktober jl. werd in Parijs de officiële Tour de France 2022 route gepresenteerd aan 3.000 genodigden en de wereldpers. Aandacht ging uit naar de Deense Grand Départ, waarbij Z.K.H. Kroonprins Frederik van Denemarken sprak over de Denen en hun passie voor fietsen. Partners van de Deense Grand Départ toonden aan de hand van een video Denemarken als natie op twee wielen.

Deense Grand Départ Tour de France

De burgemeesters van de vijf Deense start- en finishsteden, de Deense minister van Industrie, Handel en Financiën Simon Kollerup en de Deense kroonprins waren aanwezig toen directeur Christian Prudhomme de 21 etappes van de Tour de France 2022 in het Palais de Congrès in Parijs introduceerde. De presentatie begon met Denemarken en de Deense fietscultuur.

Voordat Christian Prudhomme de Tour de France 2022 route onthulde toonden de partners achter de Deense Grand Départ een korte video met daarin uitgelicht de unieke Deense fietscultuur, de Deense passie voor fietsen en het enthousiasme voor de Tour de France.

Voor meer informatie over Denemarken als fietsland en de Deense Grand Départ Tour de France 2022 klik hier.