Vanaf 25 april 2024 in de bioscoop: HYPNOSEN

Zweden, Noorwegen, 2023, 98 minuten
Taal: Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld
Genre: Comedy, Satire
Regie: Ernst De Geer
Script: Ernst De Geer, Mads Stegger
Producer: Mimmi Spång
Met: Asta Kamma August, Herbert Nordrum, Andrea Edwards

Synopsis
Millenial-stel André en Vera wil de wereld veroveren met een internationale App die zich richt op de gezondheid van vrouwen. Voordat ze hun startup presenteren aan potentiële investeerders, volgen ze een intensief trainingsprogramma waarin ondernemersgoeroe Julian leert hoe startups goed en effectief kunnen pitchen. Een dag voor het trainingsweekeinde doet Vera nog een hypnosesessie om van haar rookverslaving af te komen. Ze voelt zich daarna sociaal minder geremd en tijdens het trainingsweekeinde leidt dit tot amusante gevolgen en hun ingestudeerde pitch ontspoort volledig…

Foto: Per Larsson

Speelfilmdebuut
Hypnosen is het speelfilmdebuut van de Zweedse filmer Ernst de Geer (1989), die met scherpe blik naar zijn eigen generatie kijkt – die van de millennials. Voor hen is het leven maakbaar: de mens is op aarde om te werken aan zelfverbetering en maakt daarbij gebruik van een eindeloze reeks cursussen, trainingen, clinics en wellness-retraites.

Foto: Jonathan Bjersted

Juryrapport
Uit het Juryrapport Fipresci: “Komedies zijn niet vaak te zien op filmfestivals, maar Hypnosen voldoet aan het  spreekwoordelijke ‘de uitzondering die de regel bevestigt’. De filmmakers geven niet vanaf het begin alle troeven bloot en bouwen de structuur van het verhaal ook niet op het principe van een lopende grap. Ze weten de kijker steeds te verrassen en vestigen hun aandacht op complexe, ambivalente personages, die wijzelf  in onze relaties ook voortdurend opnieuw beoordelen vanwege de onvoorspelbaarheid van hun gedrag.” 

Bekijk de trailer: www.youtube.com/embed/znqQhsNBVlY

Meer informatie vindt u op artifilm.nl.