Nieuws

De emigratiebeurs geeft 100 kaarten weg!

Op 10 en 11 februari a.s. vindt de Emigratiebeurs plaats in Houten. De ideale beurs voor iedere aankomende emigrant, expat, student, werkzoekende, ondernemer, pensionado of andere landverhuizer. Ruim 165 binnen- en buitenlandse exposanten zijn te vinden op de beurs en er is een uitgebreid programma met (gratis) presentaties. Wil jij erbij zijn? De Emigratiebeurs geeft 100 kaarten weg aan de lezers van Nordic Magazine!
Wat moet je doen: zoek de advertentie van de Emigratiebeurs, klik en scoor je gratis kaartje! Wees snel, want op = op!


Stagiaire Travel & Social Media

Doe jij een opleiding Marketing & Communicatie en ben je op zoek naar een leuke en interessante stage? Is social media en reizen helemaal jouw stijl, word je enthousiast van fora, blogs, vlogs? Is je taalvaardigheid subliem en weet je op een professionele manier met woorden te spelen? Dan willen wij jou!

Wij, uitgever van de reismagazines Azië & Down Under, Nordic Magazine, AmericA Magazine en Griekenland Magazine, zijn op zoek naar een student met een goed gevoel voor tekst én beeld. Iemand die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op social media. Een enthousiasteling die voldoening haalt uit het verzinnen van leuke en originele onderschriften en het bedenken van aansprekende content. Die de mogelijkheden van Facebook, Twitter en YouTube kent. En dit bovendien weet te combineren met een meer dan gemiddelde belangstelling voor landen, culturen en reizen.

Als stagiaire van onze reisbladen:
– vertaal je de inhoud van onze magazines naar pakkende berichten op de verschillende social media kanalen die wij gebruiken
– houd je reacties in de gaten op Facebook, Twitter en Youtube en beantwoord je deze
– zoek je naar trending onderwerpen voor op social media
– schrijf je korte stukjes en plaats je deze op onze websites
– bedenk je winacties in samenwerking met de contentmanager
– bedenk je korte campagnes in het kader van lezersbinding en abonneewerving

We zoeken iemand met kennis van social media, Photoshop en WordPress. Je bent stressbestendig, verbaal sterk, creatief en houdt van aanpakken. Verder betreft het een werkstage: een onderzoeksopdracht doen is helaas geen mogelijkheid. De standplaats is Oss, dus het is handig als je in de buurt woont. Door jou gemaakte onkosten worden vergoed.

Bij onze uitgeverij ben je breed inzetbaar: dat maakt de stage leerzaam en afwisselend. Wij verwachten van jou affiniteit met online media, dat je een studie volgt op communicatief of journalisitiek vlak en dat je zelfstandig, enthousiast en efficiënt kunt werken.

Dus: Ben jij een reisjunk en wil je keihard meewerken aan ons succes? Mail dan zo snel mogelijk je CV en motivatie naar Peter van Riel via riel@maasland.com of bel naar 06 460 238 14.


Oeuvre Aki Kaurismäki als retrospectief

Cinemien brengt de digitaal gerestaureerde versie van The Match Factory Girl vanaf 4 januari uit in de bioscoop. Ook andere hoogtepunten uit het oeuvre van Aki Kaurismäki zijn in diverse theaters als retrospectief te zien. En: filmdistributeur Cinemien presenteert in dezelfde periode de Kaurismäki-dvd-box The Essential 5.

Sinds begin december zijn tien klassieke titels van Aki Kaurismäki, chroniqueur van Finse melancholie met een absurde twist, te zien in EYE Filmmuseum in Amsterdam.

Kaurismäki’s films zijn vrijwel allemaal opgenomen in de EYE-collectie; het filmmuseum is daarmee de schatbewaarder van Kaurismäki’s oeuvre in Nederland. De collectie vormt de ruggengraat van het Kaurismäki-programma, waarin twaalf van de lange speelfilms zijn opgenomen, van de cultfilms Ariel (1988) en Leningrad Cowboys Go America (1989) tot het absurdistische melodrama Juha (1999) en The Other Side of Hope (2017). Vooraf zijn afwisselend de korte films Leningrad Cowboys: Those Were the Days (1992), Leningrad Cowboys: These Boots (1993) en Valimo (2007) te zien.

Dvd-box
Onder de titel Aki Kaurismäki: The Essential 5 brengt Cinemien digitale restauraties bijeen van The Match Factory Girl, Leningrad Cowboys Go America, The Man Without a Past, Le Havre en The Other Side of Hope. Ook de twee korte films Valimo en Leningrad Cowboys: Those Were the Days zijn onderdeel van de dvd-verzameling. De box is nu verkrijgbaar.

Kaurismäki
Kaurismäki’s oeuvre wordt vaak geroemd om de aandacht voor de mens in penibele omstandigheden: steeds verhaalt de regisseur van eenzaamheid, gemankeerde trouw en getroebleerde liefde in zijn typische stijl: kurkdroog, komisch en nostalgisch. Kaurismäki’s personages blijken – tussen alle in wodka gemarineerde melancholie en accordeonklanken door – meer dan losers; zijn sympathieke sukkelhelden lijden aan het leven, maar dat leven is toch iedere keer de moeite waard te worden geleefd.
Kaurismäki laat zijn tragikomische vertellingen – vaak parodieën op film noirs, roadmovies en melodrama – wortelen in het alledaagse. Ook staat de Finse regisseur bekend om zijn aandacht voor de emotionele werking van kleur.

Win!
Kans maken op een dvd-box van The Match Factory Girl? Stuur je naam en adresgegevens naar info@maasland.com ovv ‘filmactie’. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.


Emigratie Express naar Zweden: EmigratieBeurs 2018

Op zaterdag 10 en zondag 11 februari opent de 22e editie van de EmigratieBeurs in Expo Houten. Denkt u er al een tijdje aan om naar Scandinavië te verhuizen? Tijdens de EmigratieBeurs kunt u zich weer uitgebreid oriënteren en informeren over uw emigratieplannen.

De Scandinavische landen Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland hebben een eigen vertrekhal met een groot aantal regio’s, gemeentes en steden. Enkele Zweedse bedrijven en gemeenten willen u al binnen 2 á 3 maanden hebben. Zij staan met concrete vacatures op de beurs, en zijn met name op zoek naar technici, medisch personeel, ITers, industrieel personeel en leraren. U zal door hen worden geholpen met uw emigratie naar Zweden, met o.a. een talencursus, huisvesting, scholing voor de kinderen en een begeleidingsprogramma voor de (eventuele) echtgenot(e). Dus neem uw C.V. mee naar de beurs en solliciteer meteen!

Healthcare Jobs Abroad
Dit jaar voor de vierde achtereenvolgende keer wordt het thema ‘Healthcare Jobs Abroad’ georganiseerd in samenwerking met EURES. Diverse ziekenhuizen en medische recruitmentbedrijven zijn aanwezig en opzoek naar medische specialisten en verpleegkundigen – permanent of tijdelijk.

Een wereld aan kansen
Naast de Scandinavische exposanten vindt men op de EmigratieBeurs alle informatie die nodig is voor een succesvolle emigratie. Geografisch ingedeeld vindt men hier makelaars, financiële adviseurs, emigratie experts, diploma waarderingsinstituten, verzekeringmaatschappijen, verhuizers, taal instituten etc. Kortom voor een geslaagde emigratie is een bezoek aan de EmigratieBeurs onmisbaar.

De Internationale EmigratieBeurs is met 11.000 bezoekers en 165 internationale exposanten Europa’s grootste evenement op het gebied van wonen, werken, studeren en ondernemen in het buitenland.

Of u nu op zoek bent naar rust, ruimte, een natuurlijkere omgeving, een nieuwe baan, een start als ondernemer of wellicht bent u Nederland gewoon zat.

De EmigratieBeurs een wereld aan kansen!

Koop uw kaartje nu online met €5 korting.


Boek: Natuurlijk haken

Wil jij graag leren haken in de trendy Scandinavische stijl? Dan is het nieuwe boek Natuurlijk Haken van Maaike van Koert (bekend van de blog: CreJJtion) echt iets voor jou!

Laat je inspireren door de prachtige mode- en woonaccessoires, gemaakt door vernieuwende garens als hennep en linnen.
Maaike combineert natuurlijke garens en naturelle kleurtinten tot prachtige haakpatronen. Leer omslagdoeken, sokken met een Noors design, warme mutsen en dekens in diverse kleuren haken aan de hand van een simpele, stapsgewijze handleiding, inclusief haakschema’s als extra houvast. De combinatie van simpele en ingewikkelde haaksteken zorgen ervoor dat het boek zowel leuk is voor beginners als gevorderden. Natuurlijk haken is de opvolger van het populaire haakboek: Puur haken.

Bekijk hier het inkijkexemplaar

Natuurlijk haken, Maaike van Koert,  ISBN: 9789043919678, € 14,99